Een boekje open over The Library

Rachelle deed al eens eerder uit de doeken dat ze tot haar, zeg, 22ste amper een druppel alcohol had geproefd. Maar wijn is fijn, zo ondervond ze na jaren van geheelonthouding. En hoe fijn is het als je dan een BFF hebt die je schoolt in het drinken van de juiste wijn, je kennis laat maken met een wekelijkse wijnproeverij waarbij “proeverij” niet helemaal het juiste woord is en dat The Library heet, dus basically al je dromen ineen is? Heel fijn, kan Rachelle je vertellen. Héél. Fijn.

The Library heeft behalve de naam geen zier met boeken te maken, maar des te meer met wijn. Het zijn drie vrienden die uit liefde voor wijn een winkel begonnen. Toen kwam de crisis en kochten mensen minder wijn. Maar dat hield de mannen niet tegen. Ze riepen een lidmaatschap in het leven: voor 25 euro ben je een half jaar lid. Dat zijn zes maanden van vrijwel onbeperkt wijnproeven. Elke vrijdag en zaterdag mag je als lid van 18.00 tot 21.00 naar de tastings komen, waar je niet alleen bijzondere wijnen, maar ook interessante mensen ontmoet. Door het internationale karakter vinden veel expats hun weg naar The Library. Het is een soort opgeschaalde vrijmibo, waar hipsters en maatpakken het prima met elkaar kunnen vinden.

The Library voelt als een geheime jeugdsociëteit voor volwassenen, waar je naar hartelust wijn kunt drinken zonder dat je bang bent dat de politie komt binnenvallen omdat je wel of niet illegaal aan het drinken bent. Een genootschap waar je met quasi-experts (maar vooral mede-liefhebbers) proost op het weekend, fijne wijn en oerhollandse gezelligheid in veertien talen.

Je kunt er natuurlijk ook gewoon wijn kopen, want ze moeten ergens aan verdienen. Ze halen het zelf uit alle windstreken: veel komt uit Californië en Australië, maar ook Franse, Spaanse, Italiaanse en Zuid-Afrikaanse favorieten zijn te koop. En niet alleen voor ik-kan-de-rest-van-de-maand-niet-meer-eten-prijzen: alle wijnen zijn tussen de 7 en 50 euro. Leden krijgen korting op speciale acties en activiteiten en krijgen wijn als ze nieuwe leden aanbrengen: the world’s most awesome pyramid scheme.

Behalve wijn hebben ze overigens ook speciaalbier. En likeurtjes.

Wat we maar willen zeggen: zaterdag 6 mei nemen we je graag mee voor een kennismaking. En als jij lid wordt, krijgen wij wijn! Als je geen lid wordt trouwens ook. Win-win, noemen we dat. Proost!

Reacties zijn gesloten.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: