Ontsnapping naar de virtuele realiteit

We willen allemaal wel eens ontsnappen. Terug naar vroeger, of je simpelweg opsluiten met een halve liter Cookie Dough of anderhalve liter grüner veltliner. Rachelle werd laatst 25 en denkt dat nu alles kut wordt (ha, dat was het daarvoor ook al!), Sara wordt dit jaar 30 en vreest met grote vrezen dat voortaan alle gesponsorde berichten op Facebook over luiers, ovulatietests en newborn photo shoots zullen gaan (ha, dat is nu ook al!). Fuck dat. Tijd voor een andere realiteit.

Sinds kort kun je voor een prikkie een andere wereld bezoeken, gewoon in Amsterdam. VR Cinema is de eerste… nou ja, VR Cinema ter wereld dus. Virtual reality is booming. Het is nog relatief nieuw (althans, van deze kwaliteit). Wat moet je je erbij voorstellen? Je komt binnen in de ‘bioscoop’ op de Oosterdok. Al is het dus geen bioscoop, maar een ruimte met stoelen die 360 graden kunnen draaien want ja, dat is the whole point of virtual reality. Mocht je overigens een middag niets te doen hebben en skeer zijn, dan kun je ook gewoon voor het raam van de bios gaan staan en mensen met zo’n bril op zien ronddraaien. Gegarandeerd plezier. Weet je, als je makkelijk te entertainen bent.

Je kan kiezen uit vier pakketten: het kinderpakket, het horrorpakket (‘dan heb je echt het gevoel dat je er in zit en er niet meer uit kunt,’ aldus de medewerkster. Nou en wie wil dat gevoel van blinde paniek nu níet op een vrijdagmiddag ervaren?), het documentairepakket en het journeypakket. Zowel Sara als Rachelle gingen voor die laatste. En toen begon het.

Sara is legally blind zonder bril of lenzen en kreeg het beeld (daardoor?) niet helemaal scherpgesteld. Desondanks was het een fijne reis van verschillende korte films die laten zien wat er allemaal mogelijk is in VR. Absoluut hoogtepunt was de voorstelling van het Nationaal Ballet. Een of andere bekende violist speelt een of ander bekend stuk en daar is een choreografie op gemaakt. Die is zo gemaakt dat jij eigenlijk het middelpunt van de choreografie bent. Er wordt om je heen gedanst, waardoor welke kant je ook opkijkt, er iets te zien valt.

Het wás al een kunstzinnig meesterwerkje waarbij je zelf midden op het podium staat, maar toen ontdekte Sara bij de aftiteling ook nog dat een van de danseressen Clara Superfine heet. Veel beter dan dat wordt het niet.

All in all, duurt het hele pakket een half uur. En dat voor €12,50. Heb je een CJP-pas? Top! Dan krijg je €4,50 korting. En daar kan je mooi weer een wijntje van kopen. Ná de voorstelling wel, want allebei kwamen we er een beetje duizelig uit. Kan overigens ook liggen aan de wijn die wij daarvoor hadden gedronken.

Ongeveer elk half uur begint er een ‘voorstelling’, dus je kunt aanschuiven wanneer je wilt. Nou, allemaal hollen naar die VR Cinema dus.

Volg ons Bloglovin! Cool, toch?

Reacties zijn gesloten.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: