Sara & Rachelles Grote Wijn-en-eten-in-de-horeca-onderzoek – deel 2

In onze zoektocht naar de ultieme borrelstek, komen we heel wat hits en missers tegen. Wij drinken overal wijn, zodat jij dat niet hoeft te doen. In Amsterdam en Purmerend. Eerder dit jaar namen we in deel 1 The Hoxton, de Ebeling en Brasa onder de loep. Zet je schrap, want we hebben nog meer wijn gedronken:

4.Rozemeijer
Vrij nieuwe stek en (dare we say it) hotspot in Purmerend. Ze zitten een beetje op een tot nu toe dode hoek (is niet alles in Purmerend een dode hoek?), maar het uitnodigende terras en de gezellige uitbaters zouden de hoek Padjedijk/Gedempte Singelgracht zomaar nieuw leven kunnen inblazen. De bakstenenmuur doet hipsteriaans aan, maar voelt niet alsof ze te hard proberen. En dat is misschien nét wat we nodig hebben in een stad waar je ook binnen 20 minuten ergens kan zijn waar je bedolven wordt onder de Amsterdamse genderloze hipsters met knotjes/tuinbroeken.

De burgers zijn spotgoedkoop en naar hartelust uit te breiden. Na een kleine wijnproeverij bleek ook de huiswijn prima te doen. En ze hebben kaastengels. Dat zou eigenlijk al genoeg moeten zijn.

5.Café Kobalt
Een favoriete locatie voor de beruchte boekenclub #KeihardBoeken. Voornaamste reden is de locatie vlak naast Amsterdam CS, waardoor iedereen na werk – of werk nou in Purmerend, Nieuw-West of IJburg is – ongeveer gelijktijdig kan aanschuiven. Elke week een nieuw formulemenu en een vaste kaart met prima (qua smaak en prijs) gerechten zoals ravioli en kipsaté. Hoe is de kaa(s)stengelsituatie, horen we je denken? Die hebben ze! Helaas serveren ze er standaard mosterd bij (wat in dit geval vrijwel letterlijk mosterd na de maaltijd is), maar als je erom vraagt, krijg je daarnaast gelukkig ook zoete chilisaus. Zoals het hoort.

6.Brasserie Blazer
Net om de hoek van de neonkleurige tourist trap die Leidseplein heet, maar toch zo ver uit de loop dat het zowaar iets authentieks heeft. We kwamen hier op aanraden van vriendin F. voor een borrel en wat eten voorafgaand aan een concert van La Pegatina. Geen toeristen, leuke houten tafeltjes, serveersters die in elk geval je bestaan erkennen (een dikke pluspunt voor elke Amsterdamse etablissement); al met al dikke prima. Kaasstengels? Dat niet – minpuntje – maar: ze hebben wel iets glorieus dat mini-kaassoufflee heet, dat bijna net zo goddelijk is. Bijna.

Waar moeten we volgens jou langs voor deel 3, 4 en verder? Suggesties – goed en slecht – zijn welkom!

Reacties zijn gesloten.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: