1 jaar We Dwalen Af!

Geloof het of niet, maar onze onwijs succesvolle en zeer lokaal populaire blog bestaat vandaag een jaar! En dat leek ons een mooie gelegenheid om terug te blikken op een eerste jaar met #viral blogs, blogs die wel wat meer liefde verdienen en onze trouwe lezers (shoutout to Tim en Femke!) een kijkje achter de beeldschermen te geven.

Rachelle: ‘Ik denk dat we kunnen terugkijken op een mooi eerste jaar. Van onze launchparty (waar niemand wilde komen) tot de zomerstop die iets langer duurde dan de gemiddelde zomerstop, hebben we het tegen verwachting in toch maar mooi vol weten te houden. Een jaar aan blogs waar niemand om vroeg, maar die we gewoon door iedereen zijn strot duwde. Ik geef ons een welverdiend schouderklopje, want tja, íemand moet dat doen.’

Sara: ‘Ja ja, een jaar. “Hoe houden jullie het toch vol?” vraagt niemand ons ooit. Nou, dat zal ik eens vertellen. Ons geheim is een mix van wekenlang vooruit schrijven en grüner veltliner. We plannen eens in de zoveel weken een #redactieoverleg waarbij we meestal alleen wijn drinken. Maar soms, als de maan precies goed staat, komen daar opeens de pennenvruchten. Het leidde tot een heleboel woorden, waar af en toe per ongeluk een boodschap in zat.’

Inmiddels zitten we op 72 gepubliceerde berichten, en dat is nog zonder de berichten die het levenslicht nooit hebben mogen zien door… omstandigheden. Komen tot een top 5 bleek nogal een lastige opgave. Dus zonder verdere omhaal, onze geheel willekeurige top 5, die na intense discussie (zie onderstaand gesprek) tot stand is gekomen.

Een vraag die wij zelf nog niet hebben kunnen beantwoorden. Vooral Rachelle blijft in een eeuwige strijd verwikkeld met zichzelf. Niet alleen om Purmerend trouwens, girlfriend’s got issues.

Weer helemaal actueel nu we vorige week op het Onze Taal-congres waren, waar we onze messias Japke-d in het echt zagen. Is toch een stukje herkenning naar de mensen toe.

Rachelle hoopte vurig dat met haar pleidooi de ondergang van de #influencers was ingezet. Helaas bleek het tegenovergestelde waar. Daarom nog een keer. Kunnen we in koor zingen: ‘Je eigenwaarde hangt niet samen met het aantal followers dat je hebt’.

Nuff said. Nou ja, nee, we voegen wat toe. Sinds kort heeft Rachelle een nichtje en zij is natuurlijk niet kut. Tot zover deze disclaimer.

We kunnen er wel 100 geven (waarvan 90% dan ‘YASSSS LIJSTJES’ is, maar toch). Oh heerlijke orde, oh overzichtelijkheid, oh dingen afstrepen. Hou óp met ons.

WhatsApp Image 2017-10-14 at 12.04.44

p.s. Wil je zorgen dat We Dwalen Af kwalitatief hoogstaande blogs blijft plaatsen? Sponsor ons!

 

Reacties zijn gesloten.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: