Simpelweg gelukkig in Simpelveld

Als schrijvers van een zeer lokaal populaire blog, moeten we er af en toe tussenuit. En als problematische gebruikers van Vakantieveilingen – Sara kocht ooit een helikoptervlucht en bedacht pas daarna dat ze die a) niet nodig had, b) niet wilde en c) niet kon halen omdat je op een onmogelijk tijdstip in een onmogelijk weiland moest zijn en sommige mensen moeten dan gewoon werken, djeez! – ‘win’ je weleens een goedkope hotelovernachting in Gulpen.

Gulpen? Ja, Gulpen. Die dingen in je spijkerbroek en een dorpje in Zuid-Limburg – the bright side of life, waar de zon altijd schijnt, behalve als je er op donderdag achterin de middag binnenrijdt en het ook daar gewoon donker blijkt te worden. Vooral bekend van de Gulpener Brouwerij natuurlijk, maar vlak ook de tapaswandeling niet uit. Tijdens een wandeling van 10 kilometer krijg je maar liefst drie hapjes, als we het promotieblaadje op ons kussen in de hotelkamer mogen geloven.

We zijn hier goddank niet om de plaatselijke cultuur te ontdekken – al ontkom je daar toch niet helemaal aan – maar vooral om stukjes en wijntjes te tikken. Dat bloggen gaat tenslotte niet vanzelf: daar moet je tijd voor maken. En nou ja, het is eind november dus voor zover wij weten is Limburg al helemaal in kerstsferen (het is een soort binnenlands Disney, toch?) en dan moet het met die stukjes zeker lukken. Een avondje schrijven dus, en dan een dagje (kerst)shoppen in Maastricht. Omdat we het waard zijn.

Hoe heeft het zo ver (want jezus, wat een tákke-eind) kunnen komen? Nou, dat ging via een hoop topografische hoogtepunten. Want tussen Amsterdam en Gulpen kóm je een zooi pareltjes tegen! Vooral als je eenmaal beneden de rivieren bent, vliegen de prachtnamen je om de oren. Wat te denken van Ammerzoden, Simpelveld of Best-West? Hoe komen ze erop! Voor iedereen die net als wij zelden de bubbel van de Randstad verlaat – deze plaatsen wilden we je niet onthouden:

Stramproy, Windraak, Nuth, Born (BORN TO BE ALIVE), Guttecoven (gut gut gut), Bocholtz, Hunnecum (…), Kruis, Grijzegrubben (ieuw?), Klein Haasdal (want regular Haasdal is echt een metropool), Raar (is wel zo), Op de Bies, Abshoven (als buikspieren is life), Catsop (als in hansop maar dan met katten), Windraak, Echt, Ophoven (Hey! Óphoven jij!).

Dat was het. Zijn er nog vragen?

Reacties zijn gesloten.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: