Een weekend van overdaad in Manhattan aan de Maas

Ongeveer een jaar geleden besloten het Manschap en ik om Oud & Nieuw eens anders aan te pakken. De afgelopen jaren deden we min of meer hetzelfde: vanaf een uur of negen bij iemand thuis, borrelen en spelletjes doen met de Top 2000 op de achtergrond, om 12 uur verplicht en kortstondig naar buiten met een fles bubbels in de hand en dan de kroeg in tot je niet meer weet hoe je thuis bent gekomen. Niet dit keer. We wilden op de eerste rij zitten tijdens het Nationaal Vuurwerk en ja, dat heb je nou eenmaal maar op één plek. Dus maakten we er een weldadig weekend van vol fluffy badjassen en ongedwongen wijnbars. Dit zijn de tips voor een paar dagen Rotterdam.

Eten & drinken

Het heerlijke aan een weekend weg is dat je alle sleur van maaltijden doorbreekt. Het liefst eet ik de hele dag door van alles, en Rotterdam is daarvoor gelukkig de stad bij uitstek. Je zult er geen honger lijden, geloof me.

  • Markthal – ik wilde hier eigenlijk nog meer naartoe vanwege de massive muurschildering dan om het eten, maar beide waren zeer de moeite waard. Rondom de markthal is zes dagen per week een daadwerkelijke (vers)markt. In de Markthal zelf vind je meer exotische producten en hippe tenten, zoals Jamie’s Italian. We dronken er zaterdag een biertje op een van de dakterrassen en ontbeten de volgende ochtend in Mart Café met wentelteefjes en croissants.
  • Het eigendom – wonder boven wonder was er zaterdagavond nog precies één tafeltje vrij in deze wijnbar in de Witte de Withstraat. We hadden nog wat tijd te doden voor we uit eten gingen en liepen er per ongeluk tegenaan. Fijne, ongedwongen tent waar we niks aten maar wel een fles tempranillo deelden én interieurinspiratie opdeden.Rotterdam wijnbar Eigendom.JPG
  • Karakter – voor mijn verjaardag kreeg ik een restaurantcadeaubon waar ook een aantal Rotterdamse zaken aan meedoen. Mijn oog viel meteen op Karakter, vanwege het seizoensgebonden verrassingsmenu (en de foto’s daarvan hielpen wel). Het was even zoeken, want ze zitten verstopt in een pakhuis, maar als je eenmaal binnen zit, heb je het voor elkaar. Deskundige bediening, glorieuze wijn en prachtige winterse gerechten. Werden we blij van!
  • Wijn aan de Kade – een vrij nieuw concept (en familiebedrijf), waar de liefde voor wijn vanaf spat. Vader begon na een grondige verbouwing de wijnhandel en pas een paar maanden terug ging de horecacombinatie van start en had hij plek voor zijn beide zoons. Nu kun je er lunchen en houden ze high wines. Moeder staat in de keuken. Als kerstcadeautje kreeg ik van het Manschap een overheerlijke lunch, bestaande uit bospaddenstoelensoep en lasagne, met bijpassende wijnen. Na afloop zochten we meteen de bubbels uit waarmee we die avond het jaar wilden afsluiten: een sprankelende rosé en een zeer theatrale mousserende grüner – zo was Rachelle er toch ook een beetje bij.
  • Azura – oudejaarsavond brachten we door ten zuiden van de Erasmusbrug. Het was ongelooflijk takkeweer en de brug was sinds een uur of drie nog maar lastig bereikbaar, dus bleven we lekker in de buurt van ons hotel. We aten bij Azura next level sushi. De ambiance was iets te modern (blauw licht en witte bar) voor mijn smaak, maar de bediening was vriendelijk en het eten fantastisch! Azura zit pal naast Hotel New York en bood uitzicht op de brug, zodat we ook om acht uur al van het kindervuurwerk konden genieten.

 

Slapen

Na zo veel wijn en fantastisch lekker eten samen, wil je nog maar één ding (of nou ja, misschien twee…). De kamer voor Oud op Nieuw hebben we begin februari al geboekt vanwege het uitzicht, pas later besloten we er nog een nachtje bij te doen. Allebei absolute aanraders!

  • SS Rotterdam – slapen op een schip is sowieso een unieke ervaring. Ik had het sinds zo’n cruise naar Newcastle niet meer gedaan, maar dit is compleet andere koek. We hadden een standaardkamer die alle verwachtingen overtrof. Ruim bed, heerlijke douche en sowieso een prachtige kamer (met Nespresso <3). Enige minpuntje is dat er nergens een raam open kan en het dus ‘s ochtends een beetje bedompt is in de kamer, maar ja, je bent wel op een boot.Rotterdam SS Rotterdam.JPG
  • Suite Hotel Pincoffs – de klapperrrrrrr van het weekend. Je telt wat duiten neer en doet daar dan nog wat duiten bij, maar dan héb je ook wat. Onwijs vriendelijk personeel dat je je meteen welkom laat voelen. Hier hadden we al maanden naar uitgekeken. We hadden de Love Suite met uitzicht op de Erasmusbrug, tweepersoons jacuzzi, Bulgari badspulletjes, zachte badjassen en een Auping van twee bij twee meter. Not too shabby. Dat je dan de rest van januari leeft op droog brood en bonusaanbiedingen, was het wat mij betreft meer dan waard.

Hoewel we continu op pad waren (met de ov-fiets, wat een uitkomst is dat!) heb ik nog lang niet het gevoel dat we heel Rotterdam gezien hebben. Dat er een vervolg gaat komen, lijkt me duidelijk. Waar moet ik dan volgens jou zeker naartoe? Ik ben benieuwd!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: