Zaterdagavonden met Taylor Swift zijn heus zo erg niet

Hoe ouder je wordt, hoe minder problemen je hebt met FOMO (fear of missing out, zo heb ik me laten vertellen). Er gaat immers niets boven een welverdiende, rustige zaterdagavond waarin je eens alle tijd hebt om niet te praten met mensen die je eigenlijk toch niet wilt spreken.

Het is een van de geneugten van ouder worden. Naast dat je aan jezelf kan verantwoorden dat je dagcrème van twintig euro koopt (met ouder worden verschijnen ook plotsklaps rimpels die je nooit eerder zag en waarvan je nooit geloofde dat ze er zouden komen), vind je het ook meer dan dikke prima dat je je niet pas om 11 uur naar de kroeg of een ander feest begeeft. Want eerlijk waar, wie heeft daar nog puf voor na een complete werkweek? Je hebt al plusminus 36 uur gesocialized met collega’s en bijbehorende werkafspraken waar het over aanvliegen en inschieten ging. Daar moet iedereen weer van bijkomen. Bij voorkeur met een pizza, die heus wel de broodnodige voedingsstoffen bevat.

En ja, soms zie je fotos, snaps, stories of hoe de kids het tegenwoordig ook noemen voorbijkomen van schijnbaar reuze gezellig avonden, maar het aller allermooiste is dat je dan denkt: goh, ik lag rond die tijd al zeker dik een uur in mijn bed nadat ik mijn mindfulness-app had aangezet, die me vertelde dat ik gedachtes moet erkennen maar ook mag loslaten.

Niets moet, alles mag. En helemaal alleen ben je nooit, want op vrijdagavond is daar Astrid Joosten met een veroordelende blik als je de paardensprong niet in één keer goed hebt. En op zaterdagavond is er de grüner die je nog over had en die ook wel wat liefde verdient.

Ouder worden is vooral een kwestie van nee leren zeggen. Van liever thuis zitten met een verdomd goed glas wijn en een meesterwerk van een boek. Of ronddansen in je pyjama op Taylor Swift. Van nog iets aan je zondagochtend hebben, zelfs al kom je niet verder dan het dekentje op je bank. En soms, soms dan spring je even uit de band. Maar alleen omdat je het echt zelf wil. En het feestje niet pas potjandorie om 12 uur ‘s nachts begint. Dan lig ik al lang en breed in bed, vriendelijk bedankt.

767d0ef5eb8ee1ac7c0f1fab94327299

 

Reacties zijn gesloten.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: