Sara & Rachelles Grote Wijn-en-eten-in-de-horeca-onderzoek – deel 3

Op onze zoektocht naar de ultieme borrelstek, komen we heel wat hits en missers tegen. Wij drinken overal wijn, zodat jij dat niet hoeft te doen. In Amsterdam en Purmerend. In het vorige deel vond je ons onverbloemde oordeel over Rozemeijer, Café Kobalt en Brasserie Blazer. Zet je schrap, want we hebben nog meer wijn gedronken:


7. De Heeren

Tout hip Purmerend komt in De Heeren. Ook daarom zie je ons er bijna nooit. Maar laatst, op een doordeweekse vrijdag, vlak voor we uit eten gingen, schoven we toch eens aan bij de maandelijkse BRRL in dit café op de Koemarkt. Pluspunten: ze draaien prima muziek op acceptabel volume – ‘je kan mekaar tenminste nog gewoon verstaan’ – en je krijgt bizar veel kaastengels. We hebben ze niet geteld, maar het waren er echt véél. Minpunten: eentje maar eigenlijk. Tout hip Purmerend komt er.

8. Het groene paleis

We zijn doorgaans niet het soort mensen dat ingaat tegen een instituut als Hiske, maar onze ervaring was toch beduidend anders dan haar horror-ervaring. Ergens in november hielden we er de bijeenkomst van Keihard Boeken. Bij binnenkomst werd de deur voor ons geopend en werden we vriendelijk welkom geheten. De bediening was snel en vriendelijk en de wijn was dikke prima. Het grote verschil in onze ervaringen zit ‘m er dus waarschijnlijk in dat wij er niet gegeten hebben – wat we na die recensie ook zeker niet meer van plan zijn. Ze hebben overigens wel kaastengels, dat is altijd +1. Met die 5 van Hiske kom je dan toch nog op een mager zesje. Doen we ‘t voor. 

9. Clone 42

Met de wijn zit het hier wel goed, het is namelijk een wijnbar. Een initiatief van de mensen achter The Library, waar we al eens eerder over schreven. Tevens de plek waar Rachelle besloot om Sara’s surprise-je-bent-30 party te geven. We begonnen de avond met een flight van vijf wijnen uit alle windstreken en eindigden nog net niet op de bar, na gratis shotjes Tequila Sunrise. In alle commotie zijn we vergeten of ze kaastengels hebben, maar ze hebben in ieder geval blokjes kaas en bitterballen, én zijn niet te beroerd om gehoor te geven aan wanstaltige verzoekjes. Zo kon het gebeuren dat we na When you’re looking like that en Casanova bijna op de bar terechtkwamen. Toptent.

Waar moeten we volgens jou langs voor deel 4, 5 en verder? Suggesties – goed en slecht – zijn welkom!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: