Meer voor mannen, minder voor vrouwen?

De laatste tijd valt ons het steeds meer op: mannen lijken een nieuwe doelgroep te zijn voor bedrijven. Wat op zich raar is, want witte mannen zijn eigenlijk altijd de doelgroep van alles geweest. Maar nu hebben marketingafdelingen, reclamebureaus en salestijgers DE MAN dan echt ontdekt als specifieke doelgroep. Vreemd genoeg lijken deze producten ook voor, nu ja, elk persoon, eigenlijk handig, maar nee, het zijn vooral MANNEN die dit moeten en willen kopen. Dus mannen, deze is voor jullie. Wil je een echte man zijn? Dan kun je echt niet zonder:

  • RTL7, meer voor mannen

RTL7 was de eerste. De voorloper. De influencer, if you will. Al jaren is ‘Meer voor mannen’  hun slogan. Wat is er dan meer? En wat is er dan minder voor vrouwen? Je vraagt het je af. Schijnbaar willen mannen echt heel graag naar darten kijken, of naar Harry Mens die vage corporates promoot omdat hij daarvoor tonnen krijgt, maar ondertussen vanbinnen is afgestorven. Of weet je, programma’s zoals ‘WEGPIRATEN’ of ‘NOG MEER VOOR MANNEN’ (we verzinnen dit niet eens).

  • Lindeman’s mannenwijn

Wijn is natuurlijk een vrouwenproduct bij uitstek. Mannen drinken bier. Of whisky. Of hooguit Radler, maar eigenlijk alleen als ze ziek zijn. Voor de mannelijke wijnliefhebbers die bij de kassa verontschuldigend verklaren dat die fles chardonnay heus voor hun vriendin is, heeft Lindeman’s een fucking droevige oplossing. De wijnen in de Gentleman’s Collection hebben namelijk een mannelijk etiket met stoere ‘most wanted’ letters erop én een tekening van een man met een baard. Zo, dat is niet voor wijven, dat zie je meteen. Kost je een tientje, maar dan krijg je ook wel een zeer middelmatige chardonnay.

  • Nivea for men

Hé mannen, good for you dat jullie eindelijk ontdekken dat je huid er niet uit hoeft te zien alsof je op een schuurmachine hebt geslapen, maar normale Nivea is a) exact hetzelfde en b) 2 euro goedkoper. Laat je niet misleiden door de donkerblauwe verpakking – nu met extra testosteron want donkerblauw? – er zitten exact dezelfde ingrediënten in als in de normale grotere pot.

  • Jupiler, mannen weten waarom

We hebben dit aan een aantal mannen gevraagd. Ze hebben geen idee.

  • Remia barbecuesaus, ‘for real men only’

Hoe werkt dit ook? Nivea en chardonnay snappen we nog, in die zin dat je een sneue man bent die denkt dat hij moet verdedigen waarom hij a) er niet korstig uit wil zien of b) wijn wil drinken, maar barbecuesaus? Hóe? Wij mogen dus niet? Want wij (of iedereen die niet VOLOP MAN IS EN DUS DODE KOEIEN IN DE FIK STEEKT) kunnen onmogelijk omgaan met de rokerige barbecuesaus en mannelijke smaakmakers (ieuw)? We hebben hier te veel vragen over. Gelukkig hoeven wij dit nooit te eten. Thanks, Remia.

Disclaimer: we zijn het ook niet eens met producten waarvoor de marketing zonder enige reden op vrouwen gericht wordt. Denk aan Jillz, shampoo, deodorant of scheermesjes. En breek ons helemaal de bek niet open over het feit dat ze dan ook nog spekgladde benen gaan scheren. Hou op met ons hoor.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: