Alleen ben je sneller, maar samen kom je verder

Scroll op een willekeurig moment door een willekeurige Linkedin-tijdlijn en ze komen voorbij: de zogenaamd inspirerende quotes of gezegdes. Ze zouden je moeten helpen om je leven een treetje hoger te tillen (we tillen liever niets, al helemaal niet hoger, maar dat terzijde). Om zo lekker geïnspireerd te worden. Om alles uit het leven te halen. Of om te herhalen als mantra terwijl je huilend op de keukenvloer zit omdat je wéér de sperziebonen hebt laten aanbranden en gaat dan verdomme nooit eens iets goed in je leven. Een selectie van de aller- allerergste:

Zonder wrijving geen glans
We hebben al herhaaldelijk en behoorlijk vaak over dingen gewreven, maar glanzen, ho maar. Sara moet hier altijd van gniffelen, maar zij is dan ook 12.

Onder druk wordt alles vloeibaar
Dit is gewoon smerig. Iets anders kunnen we er niet van maken.

Dreams don’t work unless you do
Ja, zeg. We hebben toch godverdomme helemaal geen zin om óók nog eens te werken voor onze dromen. Liever sluiten we onze ogen en zonder enige moeite te doen komen die dromen vanzelf wel. Het fijne van dromen is juist dat je het daarbij kan laten. En sommige dromen zullen nóóit werken. Die ene waarin je trouwt met Captain America én een nobelprijs wint voor de Vrede én golvend haar hebt als Ariel onderwater bijvoorbeeld.

Als het de eerste keer niet lukt, is drie links ook rechts
Deze is bijna cruijffiaans, je hoort het ‘m zo zeggen. Jammer alleen dat het niet altijd klopt. Ja, wel in New York, de Beemster of op een andere perfect gerasterde plek, maar het leven is nou eenmaal geen perfect gerasterde plek. Weleens drie keer linksaf geslagen op de Amsterdamse grachten? Dan lig je dus in het water. Met je goede ideeën.

Sommige mensen zijn zo arm, het enige dat ze hebben is geld
Dit is gewoon niet waar. Als je heel veel geld hebt, heb je namelijk ook altijd heel veel spullen. Want je moet toch iets doen met al dat geld. Die mensen rijden vaak in een dure auto, hebben een Kitchenaid, drie portiers, een butler en een superzacht en reuzegroot bed. Not too shabby, als je het ons vraagt.

Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan
Deze komt dus van Pippi Langkous en wordt al jaren misbruikt door jolige managers. Maar even: Pippi Langkous woonde in haar eentje met een paard en een aapje in het achterland van Zweden, kon dat paard zelfs optillen omdat ze bovenmenselijke kracht had én wist effing Annika te tolereren. Dus natúúrlijk kan Pippi alles wat ze nog nooit heeft gedaan. Ze is zo ongeveer een superheld. Ben jij dat? Nee. Heb je weleens geprobeerd een Ikea-kastje in elkaar te zetten zonder instructies? Gepapier-machéed zonder enige hulp? Beef Wellington gemaakt zonder recept? Nee. Natuurlijk niet. Er is een reden waarom je de eerste dertig keer dat je probeert te fietsen zonder zijwieltjes op je bek valt. OMDAT JE HET NOG NIET KAN.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: