Keihard Boeken ontleedt: Steppenwolf – Herman Hesse

De Keihard Boeken WhatsApp-groep:
Sara – 9 augustus, 13:04
Born to be wild gaat niet meer uit m’n hoofd 😦
(…)
Sara – 15 augustus, 09:26
FUCKING BORN TO BE WILD OP DE RADIO

‘Get your motor running…’ Steppenwolf, dat bandje van dat liedje dat dus eigenlijk z’n naam jatte van de roman van Hermann Hesse. Misschien ken je Born to be Wild wel niet, omdat je jonger dan 20 bent. Of een afkeer van gitaarmuziek hebt. Of gewoon betere smaak hebt. Maar ik ken het wel, en tijdens het lezen van het boek ging het liedje niet meer uit m’n kop. En nu weer niet.

Over het boek dus: het is ‘Midlifecrisis – de roman’. Nu ben ik zelf geen man van middelbare leeftijd, maar ik kan me zo voorstellen dat de hoofdpersoon niet heel gelukkig was. Omdat hij niet van mensen houdt en dus per definitie niet van zichzelf. Omdat hij ervan overtuigd is dat hij half wolf is, en dat alle ‘wolf-elementen’ in hem een afkeer hebben van de menselijke helft en vice versa. Oh ja, en omdat hij dus [spoiler alert] een mega schizo is.

De hoofdpersoon, Harry, doet nog het meest denken aan een scheikundeleraar die bij zijn moeder woont. Behalve dat hij een zolderkamer huurt bij een Duitse (raar, in Duitsland) hospita. Meestal brengt hij zijn avonden thuis door, wijn drinkend. Tot zover volgde ik het nog. Dan ontmoet hij op een regenachtige avond een chick die Hermione heet en beleven ze allerlei knotsgekke avonturen. Waarschijnlijk [spoiler alert] spelen al die dingen zich in zijn hoofd af, omdat hij – als gezegd – een mega schizo is.

Hij snuift en neukt zich een slag in de rondte en tijdens de climax (hihi) komt hij erachter dat hij eigenlijk zelf Hermione is. En dus een wolf. Maar ook een zwoele danser die Pablo heet en drugs dealt. Dus in feite is het een verhaal over iemand die masturberend op een zolderkamer zijn dagen slijt. Einde.

En hier komt Rachelle zich er even mee bemoeien. Ik vond het boek dus ruk (haha, want ruk, get it). Maar wat vond de rest van de boekenclub ervan? Nou. Richard vond het best wel een goed boek. Femke en Sara vonden het niet vervelend en hoe meer we het er over hadden, hoe leuker ze het vonden. Dat vond ik niet. Ik bleef het ruk vinden. Mijn conclusie was dan ook dat mannen het fantastisch vonden want herkenning, orgies en een manic pixie dream girl. Alle redenen waarom ik het totaal kut vond. Echt. Je hebt het zo zwaar als blanke middle-aged man. Boehoe. Rot toch een eind op.

Kortom, het boek werd met gemixte gevoelens ontvangen.

Koop hier Steppenwolf of koop gewoon een Playboy en ga zelf masturberen doei

Een gedachte over “Keihard Boeken ontleedt: Steppenwolf – Herman Hesse

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: